Hormonelle forandringer

Viste du, at det er hormoner, der kontrollerer din appetit, søvn og humør? Og at det er altafgørende, at det er balance i kroppens hormonsystem, hvis du ønsker at blive gravid?

Hvad er hormoner?

” Forestil dig, at din hjerne er en dirigent, der skal styre et kæmpestort orkester. Hvis violinisten spiller falsk, lyder orkestret dårligt. Orkestret er dine hormoner, og det er essentielt, at alle hormoner spiller sammen, hvis kroppen skal fungere korrekt.”

Vores hormoner er først og fremst styret af gener, alder og det miljø vi lever i. Men det der påvirker vores hormoner mest, er vores stressniveau. Stresshormonet kortisol dannes nemlig ud fra det samme såkaldte forhormon, som også danner de vigtige kønshormoner østrogen, progesteron og testosteron.

Den mest almindelige hormonforstyrrelse blandt kvinder i den frugtbare alder er PCOS, Polycystisk Ovarie Syndrom. Diagnosen er et udtryk for, at man har en ubalance mellem dannelsen af kvindelige og mandelige kønshormoner.

Ved hormonelle ubalancer i det hele taget, er Zoneterapi et godt redskab. Zoneterapi kan således reducere hedeture, menstruationssmerter og hovedpine. Ved ledsmerter og rygsmerter, er Zoneterapi i stand til at gøre en forskel.

Ligeledes spiller kost og motion en stor rolle, som vi taler mere om ved første besøg.

Zoneterapi gør din  hverdag bedre

Få mere velvære i din hverdag

>